Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyakori kérdések GY.I.K.

Kedves Olvasó!

 

 

Ezen az oldalon igyekeztem minél több szokványosabb kérdésre válaszolni. Ha valami nem szerepelne a listán, de érdekel, akkor írj egy mail-t a duncanshelley.konyvek@gmail.com címre. Ha nem világos vagy nem kielégítő az alant található válasz, akkor is.

 

1.) Duncan Shelley mely könyvei kaphatóak jelenleg?

Ezen az oldalon az ÖSSZES eddig megjelent könyvei fel vannak sorolva. Ezek közül jelenleg A félelem fogságában - Egy topmodell naplója kivételével mindegyik könyv megvásárolható.

 

2.) Bizonyos Duncan Shelley könyvek miért nem kaphatóak?

Egész egyszerűen azért, mert elfogytak és még nem lettek újranyomva. Ilyen jelenleg csupán egy darab létezik.

 

3.) Hol vásárolhatom meg Duncan Shelley könyveit?

Személyesen a legközelebbi dedikáláson vagy klubdélutánon. Erről a Brooks Kiadó Facebook oldalán találsz mindig naprakész információt. Ha nincs feltüntetve esetleg egyik sem, akkor még nincs meg a pontos helyszín és időpont. Amint meglesz, felkerül. De rendelhetsz közvetlenül a kiadótól is, a brookskiado.hu oldalról.

 

4.) Mennyibe kerülnek Duncan Shelley könyvei?

A fent említett linkeken találsz árakat is.

 

5.) Hol tudok beleolvasni vagy belelapozni a Duncan Shelley könyvekbe?

A soron következő dedikáláson vagy klubdélutánon bele lehet nézni, bele lehet lapozgatni a könyvekbe, de ezen az oldalon minden könyvből találsz hosszabb idézetet.

 

6.) Egyik Duncan Shelley könyvet sem olvastam még. Melyikkel érdemes kezdeni vagy mivel folytassam?

Valójában amelyikkel csak akarod. Persze ne A téboly katonái és A végső háború című kötetekkel, mert azok egy trilógia második illetve harmadik elemei és nem érthetőek túl jól az előző kötet(ek) nélkül. Ugyanezért nem ajánlatos a Vadászidény mű. Ha inkább egy könnyed hangvételű, de egyben tanulságos és érdekes történetre vágysz, akkor kezd az Amer kisregényekkel. Ezeken belül a sorrend lényegtelen, mert egymás nélkül is érthetőek. A szerző a következő sorrendben írta meg őket: Amer tánca, Amer első halála, Amer hite, Amer és az Amazonok, Amer és a Titánok, Amer és a láthatatlan bilincs és Amer, a gyógyító. Így ha teheted, ezt érdemes lehet követni.

Ha belevágnál a közepébe és esetleg szereted a komoly, több szálon futó (mégis követhető) történeteket, vagy éppen az összeesküvés-elméleteket, és kíváncsi vagy, miképpen változtathatja meg egy regény a nézeted a világról, akkor a trilógiát válaszd. Vagyis: Az elme gyilkosai (1.), A téboly katonái (2.) és A végső háború (3.). Ha ez tetszett, akkor mindenképpen ajánlatos utána Az igazság napja könyv. De ez utóbbival is indíthatsz, csak ez nem egy regény, hanem egy dokumentumkönyv. Az Egy konspirátor feljegyzései is megfelel kezdésnek, mert rövid, néhány oldalas írásai közül minden bizonnyal találsz olyanokat, amelyek komolyan elgondolkodtatnak.

A félelem íze egy teljesen önálló trilógia (a Paktum trilógia) első kötete, így ez teljesen független a korábbiaktól. Ennek hivatalos műfaja: konspirációs science-fiction. Élvezetes, izgalmas olvasmány jókis háttérüzenettel.

A Pokol kézikönyve 1. egy szakmai sorozat első tagja. Azoknak íródott, akik felelősséget akarnak vállalni önmagukért és családjukért egy esetleges, hosszabb vagy rövidebb ideig tartó társadalmi összeomlás esetén. Nem tartozik egyetlen másik Duncan Shelley kötethez sem.

A bosszú mestere (korábbi címán: A Leszboszi Cápa) afféle kémregény. Legalábbis ez a leginkább hozzá közel álló műfaj. Teljesen különáll a többi könyvtől, így ez is megfelelhet kezdetnek. Ha tetszett az Elme gyilkosai trilógia, ezt ne hagyd ki. Témája a bűnözés, miért létezik, miért "nincs mód" a felszámolására és mindez egy olvasmányos történetben.

Az Egy topmodell naplóját (A félelem fogságában) a fiatalabb korosztály, közűlük is a lányok olvashatják érdeklődéssel, mert valódi, női értékeket közvetít izgalmas krimi formájában. Persze, ez nem behatárolás, csupán elsősorban hozzájuk szól.

 

7.) Mi az a Duncan Shelley klubdélután?

2010 végén, az Elme gyilkosai (vagyis Shelley legelső könyvének) tizedik évfordulóján az ünneplés alkalmával megalakult a Duncan Shelley Klub. Ez a klub akkortájt kb. havonta ülésezett. Ami azt jelenti, hogy egy adott témát boncolgatott. Ez egy lazább hangvételű, interaktív előadás, amelyben Shelley-vel együtt a jelenlévők megvitatják az adott témát. Néhány az eddigiek közül: a média és a média hatalma, a művész szerepe a társadalomban, a katasztrófa. Van, amikor ezeken a klubdélutánokon vendégelőadót is köszönthetünk. Mindegyik alkalom ingyenes és kb. 2 órás. Előtte és utána lehet beszélgetni az íróval és megvásárolni valamint dedikáltatni könyveit. A klubdélutánok mostanában elmaradtak, de az író nem zárkózik el attól, hogy ismét megrendezésre kerüljön egy aktuális téma kapcsán.

 

8.) Mi az a Duncan Shelley dedikálás?

Egy közvetlen, teljesen laza beszélgetés az íróval. Ez nem egy előadás, egyszerűen csak jelen van az író, és elhozhatod a könyved hozzá, hogy dedikálja Neked. Megismerkedhetsz vele, felteheted a kérdéseid, de akár könyveket is vásárolhatsz. Általában 2-3 órán keresztül a helyszínen van az író, és akkor jössz, amikor Neked megfelelő, akár csak egy pár perc erejéig. Többnyire egy kávézóban vagy egy klubhelyiségben kerülnek megrendezésre.

 

9. ) Kicsoda Duncan Shelley?

Ez az a kérdés, amit elég sűrűn megkapok. Először is az Íróról rovatban találsz róla infókat. Másodszor is, ír egy blogot (www.duncanshelley.com), amelyet érdemes lehet meglátogatnod. Harmadszor pedig: gyere el egy dedikálásra vagy klubdélutánra. Ott kiderül. Egyébként magyar származású író, tehát meg fogjátok érteni egymást...

 

10.) Lehet írást tanulni Duncan Shelley-től?

Igen, létezik Duncan Shelley Íróakadémia. Erről a következő oldalon kaphatsz bővebb tájékoztatást: brooks-iroakademia.hu/

Online folyik a képzés, és arra is van lehetőséged, hogy ingyenes próbaleckét kapj kérdésekkel együtt. De erről is tájékozódhatsz a duncanshelley.konyvek@gmail.com E-mail címen vagy személyesen a dedikálásokon.

 

Tartalmas szórakozást kívánok! :-)