Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tartalom

2010.05.26

Kép Christine Thompson lenyűgöző szépségű fiatal lány, ösztöndíjjal bekerül a Watson Egyetemre. Az iskola nagymenői, a környék leggazdagabb és legbefolyásosabb családjainak sarjai hamar észreveszik és meg akarják szerezni maguknak. A terv kudarcba fullad és a lányt megerőszakolják.

Christine-t - mielőtt bárkinek is beszélhetne, aki számít - eltüntetik.

Az egyetlen részlet, amivel senki sem számol: Christine nővére, Sonja Drake, a CIA egyik titkos bizottságának igazgatója...

A könyv az izgalmas és olykor megható történet mellett profin ábrázolja, hogy a bűnözésnek hogyan lehet létjogosultsága és vajon miért képtelenek a kormányok véglegesen felszámolni azt.

bosszu.jpg"A CIA egy hónap alatt el tudná törölni a Föld színéről a világ összes maffiáját. Tudjuk, hogy a főnökök hol laknak, ismerjük a szállítási útvonalakat, a raktárakat, a módszereiket, a bankszámláikat, mindent. Hová és hogyan bújhatna el bármelyik maffiafőnök a CIA űr- és légifelderítése, informátorhálózata, mikrofonjai, kamerái, jeladói elől, a lézeres, szeizmikus, légnyomásos, szónikus detektorok elől, és legfőképpen az elől az elképesztő tudás elől, amivel rendelkeznek például az olyan egységek, mint a HAC*?

Nincs más logikus magyarázat a világ ilyetén voltára, mint az, hogy az úgynevezett nemzetvédelmi szervezetek hazudnak, és nem azt teszik, amit állításaik szerint tesznek."


* HAC: Health Alteration Committe. Egészségmódosító Bizottság. Ejtsd: éjcs-éj-szi. A CIA egyik legtitkosabb részlege; feladata az egészség "módosítása", vagyis a kijelölt célpontok megbetegítése, megőrjítése vagy meggyilkolása.

(Duncan Shelley: A Leszboszi Cápa)

 

A bal oldali kép az első (még két kötetből álló) kiadást mutatja. A jobb oldali képen pedig A bosszú mestere, azaz a új kiadás látható. A két mű belülről változatlan.